Семейство Адамс 2

Семейство Адамс вече е класика, когато става въпрос за забавни, леко страховити филми, подходящи за деца. Анимацията „Семейство Адамс 2“ е подходяща и за тийнейджърите – онези търсещи себе си порастващи с капризни вкусове. Сюжетът е посветен на търсенето и намирането, на въпроса, който е минавал през главата на почти всеки тийнейджър, ако дори съвсем бегло е бил недоволен от родителите си:

„Това наистина ли е моето семейство?“

Всички деца порастват, дори децата на семейство Адамс. С порастването идват онези проблеми, чрез които детето осъзнава себе си и своето място в света. Така че, освен веселие за Хелун, този филм ще бъде полезен по едни болезнени по различен от типичния за Адамс начин, въпроси.

Докато гледах анимацията, си мислех, че е подходяща за по-големи деца, над 10 години. Не защото ще ги уплаши, а заради сюжета. Обаче, когато излязохме от прожекционната зала, дъщеря ми беше много доволна. Тя е на осем, ето защо снижавам преценката си за възрастовата граница до училищна възраст. За по-малките хлапета историите за разменени деца може би ще бъдат далечни или мъничко притеснителни. Всеки родител сам може да прецени. Но пък зачекването на темата за семейството ще отвори много поводи за разговори с децата:

  • Какво означава да си родител: да родиш или да отгледаш дете?
  • Какво означава да осиновиш дете?
  • Дали винаги хората в едно семейство си приличат?
  • Дали винаги хората в едно семейство се обичат?
  • Братята и сестрите приятели ли са или не?
  • Кое прави едно семейство „семейство“?
Семейство Адамс 2

Жанрът на анимацията „Семейство Адамс 2“ е приключенска, семейна комедия. В кината е от 8 октомври 2021 – за всички, които нямат търпение да дойде Хелуин!

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

„ПЕС ПАТРУЛ: ФИЛМЪТ“ – ИСТИНСКИ ДЕТСКИ ЕКШЪН