МЕЙ ЧЕРВЕНАТА ПАНДА

Това беше първото ни ходене на кино след няколкомесечно прекъсване поради наложените ограничения. Бяхме гледали трейлъра на „Мей червената панда“, който изобщо не ни подведе – филмът е забавен, динамичен и дори малко непредсказуем.

Единственото, което не ми допадна, беше подчертаното отделяне на подрастващото дете от семейството му. Всички изживяваме близки приятелства в млада възраст, ала поне при нас, българите семейството е за цял живот. Добрите родители неизменно подкрепят децата си и рядко се оказват „лоша компания“ като приятелите. Филмът всъщност беше възможност да си поговорим за това с дъщеря ми. И да се посмеем от сърце на веселите моменти, докато гледаме анимацията.

ЗА КАКВА ВЪЗРАСТ Е ПОДХОДЯЩ:

Та, заради въпросите, които повдига „Мей червената панда“, бих я препоръчала за деца в училищна възраст, както и за възрастни без ограничение в годините.

ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА:

Главната героиня е момиче, което тъкмо съзрява и започва да се превръща в грамадна червена панда, когато се развълнува. От това произхождат безброй смешни и конфузни ситуации. Червената панда навежда ума ми към така любимите ми върколаци и превръщачи от фентъзи повестите и дори само заради тях ми става любима.

КАКВО ЩЕ НАУЧИМ от „Мей червената панда“?

  • Ще си поговорим за връзките с роднините и с приятелите, за разликите и приликите, и колко приятели имат сега мама и татко, баба и дядо. Мда, може и да стане малко тъжно.
  • Ще обсъдим чувствата – гнева, радостта, срамежливостта – и начините за справяне с тях.
  • Ще дадем примери за засрамващи постъпки и има ли нещо засрамващо в нашето, родителско поведение, както и в държанието на децата към мама и татко.
  • Ще опишем какво значи да взимаш решения за бъдещето. Ще гадаем как ще се развие бъдещето на Мей.
  • Ще поприказваме и за начина, по който ни възприемат околните, които не ни познават изобщо или не достатъчно.
МЕЙ ЧЕРВЕНАТА ПАНДА

Хубаво е, че не бързаме да говорим за всичко това веднага, след като сме гледали филма. Има поне седмица, докато той поизбледнее от умовете си, за да обсъждаме заедно любими моменти от него.

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

„БЪГНАТИЯТ РОН“ ИЛИ СБЪДНАТИТЕ МЕЧТИ НА ВСИЧКИ ДЕЦА