Sonic (Ben Schwartz) in SONIC THE HEDGEHOG 2 from Paramount Pictures and Sega. Photo Credit: Courtesy Paramount Pictures and Sega of America.

Рядко се случва, но според мен продължението на филма за Соник ми хареса повече от първата част. Имаше цели три геройчета като Соник, а завършекът на филма обещава и за четвърто. „Соник: Филмът 2“ е подходящ за деца в училищна възраст, според мен. Много по-малките може и да не го разберат. За възрастните може да изглежда детски. Защото той е такъв – с леко наивна история и смешки, весел и пълен с крайности. Доброто срещу лошото, всесилни деца супергерои, изпълнени с доброта хора и накрая – напълно щастлива развръзка. За големите също се намират забавни моменти, където да се посмеем от сърце.

„Соник: Филмът 2“ разказва за таралежчето със супер сили и чистосърдечна душа, което живее с двамата си човешки родители и кучето им. Обаче идилията не продължава дълго, защото злодеят се освобождава, а и други, от далечни галактики, също не му мислят доброто. Ето как Соник отново влиза в схватка със злото.

Sonic 2
Tails (Colleen O’Shaughnessey) in Sonic The Hedgehog 2 from Paramount Pictures and Sega. Photo Credit: Courtesy Paramount Pictures and Sega of America.

Струваше ми се, че трудно ще намерим какво да обсъждаме, обаче в разказа са заложени доста въпроси. Например за:

  • Приятелите. Как хората намират приятелски кръг?
  • Важно ли е да живеем със себеподобни?
  • Коя суперсила бихме желали да имаме?
  • Хубаво ли е да оставаш сам у дома?
  • Разумно ли е да разхвърляш прекалено много, когато са ти гласували доверие?
  • Кои обувки са най-удобни?

Последната тема, за обувките, у дома се поражда от избора на трите геройчета, както и от желанието на дъщеря ми да носи само обувки с лепки.

„Соник: Филмът 2“ е филм, мислен специално за децата, поне моето усещане е такова. Това хлапетата няма как да не го оценят.

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО: