динозавърски неща

Дъщеря ми много харесваше динозаври, когато беше на четири годинки. По този повод посветихме празнуването на рождения ѝ ден на динозаврите. Имаше динозавърски яйца, динозавърски крака, динозавърски етикети за храната и динозавърска украса от хартия за тортата. Ако и вашето дете харесва динозаврите, тук ще споделя тези наши динозавърски залитания.

ДИНОЗАВЪРСКИ ЯЙЦА ОТ ПОЧВА

динозавърски яйца

Направих нещо като фосили за изравяне или изчопляне. Сложих малки фигурки на динозавърчета в смес от почва, пясък, сол, брашно и вода. Оставих да изсъхнат, след това занесох на празненството и направихме игра с търсене на динозавърски яйца по поляната.

По-подробно съм обяснила тук:

ДИНОЗАВЪРСКИ ЯЙЦА ОТ ЛЕД

ледени игри за лятото

Тези замръзнали динозаври не са от рождения ден, но пък са на същата тема. Те се приготвят у дома и трудно се пренасят някъде. Освен това е по-добре да се играе с тях през лятото. Удачно се съчетават с поднасянето на повече знания за динозаврите – че са измрели по време на ледниковия период и са намирани запечатани в ледниците яйца и останки от динозаври.

Вижте статията, в която разказвам повече за тях:

ДИНОЗАВЪРСКИ ЛАПИ

динозавърски крака

Динозавърските лапи бяха за децата, но основно родителите си ги слагахме на краката:) Четиригодишните не бяха очаровани. Лапите застават над обувката и леко стърчат отстрани. Направени са от EVA пяна, ноктите (от същата пяна) са залепени с горещ силикон. Понеже крачетата на децата са различни и ако лапите са много големи, детето ще се спъва в тях, препоръчвам да очертаете обувката на детето си, добавяйки около 2-3 сантиметра, не повече.

динозавърски крака

Вместо EVA пяна, може да се направят лапи и от филц – той може и да се шие, но може и да боцка по кожата на детето.

Лапата се нахлузва на глезена, после се обува обувката. Намерих една-единствена снимка от онзи рожден ден, на която да се виждат сложени динозавърски лапи. Това е Алекс, тогава на шест години:)

динозавърски крака

ДИНОЗАВЪРСКИ ЕТИКЕТИ ЗА ХРАНА

динозавърски етикети

Направих осем етикета за храната и напитките, която носехме. Кафе, мляко, бисквити, пастет, крема сирене, лютеница, сироп и бира. За съжаление не съм запазила снимки от тогава, но самите етикети си стоят и ако на някого ще му свършат работа, дори да е просто като закачка за храната на дете, което си пада по динозаври, изтеглете ги от тук:

За торта бях направила шоколадов кекс, върху него „динозавърски яйца“ от сгъстено мляко и пудра захар, плюс два хартиени динозавъра на бамбукови шишчета, забодени в кекса. Децата бяха доволни:)

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

музикални инструменти