Лошите момчета

Напоследък си мисля, че всички добри сценаристи от холивудското кино преминаха в студиата за анимация. Няма анимационен филм с лош сценарий. Всички са с отлично написани истории, със смекчен, но особено визуален екшън и стават любими и на децата, и на големите. Това се отнася и за анимацията „Лошите момчета“. Тя е логична, въздействаща, на места особено забавна и смешна, просто в нея ги няма насилието и кръвавостта от игралните екшъни.

Ето защо „Лошите момчета“ е подходящ за всички над четири – пет годинки, просто е нужно да могат да си задържат вниманието върху пълнометражен филм. Най-малките ще се радват на едно, порасналите ще разберат и смешките, и едва загатнатата на моменти тъга. Всичко в тази анимация ми хареса – шегите, героите, обратите, действието. Преди това заглавието ме притесняваше мъничко, а когато филмът започна, започнах да се чудя дали е добра идея да показвам на дъщеря си история за непоправими, макар и нарисувани престъпници, от които се боят всички.

Лошите момчета

Обаче, оказа се, че „Лошите момчета“ разказва за добротата и за приятелството – при това толкова живо, с примери, които са извадени сякаш от живота на зрителя. Тя ще успее да убеди някое дете защо е по-добре да бъдем добри, макар да не е по-лесно. Анимацията ни даде възможност да си поговорим надълго и нашироко за това:

  • Кое е по-добре – да си лош или да си добър?
  • Може ли да те обявят за виновен, защото преди това си правил подобни бели?
  • Белята свършва ли в мига, в който ти простят за нея или споменът за нея остава дълго след това?
  • Защо от лош някой може внезапно да стане добър?
  • Защо от добър някой може да стане лош?
  • Какво означава да се преструваш на друг? Трябва ли да се преструваме?
  • Добро ли е или е лошо да караш другите да вършат това, което ти искаш?
  • Приятелите променят ли се? Разделят ли се заради това, че са се променили?
Лошите момчета

Въпросите са безкрайни, а „Лошите момчета“ може да се гледа много пъти подред. Чудесен филм!

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

хубави детски филми