Коледни джуджета от фъстъци

Обичам Коледа и всякакви Коледни занимания. Защото май, ако ги няма заниманията, за родителите остава само пазаруване и готвене, плюс чистене след това. Разбира се, трудно се организират занимания за всеки ден, но поне пет-шест на година успяваме да направим с дъщеря ми всяка Коледа. Цяла година събирам идеи, повечето от които отпадат, уви.

Ето тези коледни джуджета ги мисля няколко зими. Обаче, или няма да намеря фъстъци с черупка, или времето няма да остане за тях. Миналата година ги направихме точно на Коледа. Тогава осъзнах няколко неща:

  • фъстъчените джуджета се рисуват бавно, затова няма да са цяла торбичка
  • после ми е жал да ги изям
Коледни джуджета от фъстъци

Все-пак, коледните джуджета от фъстъци са приятно забавление, свързващи по Коледа деца и родители на всички възрасти. Най-малките ще мацат, по-големите ще изпипват.

Какво ви е необходимо:

фъстъци с черупки, изпечени

фулмастери – бял акрилен, червен и черен

Коледни джуджета от фъстъци

Белият флумастер е основен, за да изрисувате брадите. Изберете акрилен маркер с четка, за да рисувате по-лесно по грапавата повърхност. Внимавайте, защото акрилният маркер не се изтрива и не се пере. Червеното и черното може да са обикновени фулмастери. Аз ползвах перманентни, защото не се размазват след това и не цапат ръцете на този, който разчупва фъстъците.

Бихте могли да ползвате темперни или други по-гъсти боички, обаче за тяхното изсъхване се чака поне час и те лесно се размазват.

Каквито и бои да изберете, дори да не разполагате с много варианти, опитайте да направите фъстъчени коледни джудженца. Ще се забавлявате, а стават и за празнични наградки, които да подарявате на децата. Напомнят малко на отварянето на шоколадови яйца. Може дори да гадаете колко фъстъчета ще ви се паднат.

Коледни джуджета от фъстъци

Първо сложете белите детайли – брадите, пухчетата на шапките. След това добавете червеното и черното като втори слой. Пипайте внимателно, защото всеки флумастер съхне по-бавно върху фъстъчената обвивка.

Ще се радвам да споделите творенията си!

Евел Инара

ОЩЕ КОЛЕДНИ ИДЕИ:

отглеждаме мини елха от шишарка