цена на бурканче с късметчета за 1 клас (знанията по всички предмети) : 15 лева

цена на бурканче с късметчета за 3 клас (знанията по БЕЛ и математика) : 15 лева

цена на комплект 1 и 3 клас: 26 лева

цена на 3 броя бурканчета по избор: 35 лева

Много обичам късмети и дъщеря ми също ги обича. Докато търсех как да направя преговор, който да ѝ е любопитен и приятен, ми хрумна да го направя под формата на късметчета. Така се получиха първите 76 късметчета със знанията по предметите от първи клас. След време сколасах да събера и знанията по БЕЛ и математика за 3 клас. Така се появиха тези първи два комплекта за преговор.

ПРЕГОВОР С КЪСМЕТЧЕТА ЗА 1 КЛАС съдържа знанията по всички предмети:

Български език, математика, родинознание и музика. По останалите предмети децата придобиват основно умения, а по тези четири има неща за наизустяване. Знанията лесно изхвърчат от главата на децата /и не само/, затова е хубаво да бъдат повтаряни.

ПРЕГОВОР С КЪСМЕТЧЕТА ЗА 3 КЛАС съдържа знанията по:

Български език и литература, математика.

Идеята на късметчетата е да припомнят и затвърждават, запазвайки в същото време елемента на изненадата. Те ще ви бъдат винаги под ръка, а след като вече не са Ви нужни, може да ги подарите на по-малко дете.

КАК ДА ПРЕГОВАРЯТЕ:

Детето си тегли късметче, прочита го на глас и е добре да го запомни – по-късно през деня може да го попитате какъв късмет му се е паднал. Припомнете му, ако е забравило. Също детето може да търси някаква връзка между знанието-късметче, което му се е паднало и случките през деня. Забавното е, че често наистина има връзка.

Може да слагате по едно късметче със сутрешната или следобедната напитка за детето:)

Не изхвърляйте извадените късметчета. Препоръчвам да ги прибирате и след като всички късметчета бъдат изтеглени от бурканчето, да започнете отначало. Бихте могли да ги дадете на друго дете, но до четвърти клас този преговор ще бъде полезен, нищо, че е за първи.

късметчета знания първи клас

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ?

Кога да започнете да ползвате късметчетата? Например през лятната ваканция. Или в началото на учебната година. Защо не и след това? Преговорът винаги е полезен.

С тези късметчета-знания би могъл да преговаря целия клас – едно дете тегли късметчето и го прочита на всеослушание. После всички се стараят да го запомнят.

Очаквайте скоро и преговор за втори и четвърти клас по БЕЛ и математика. Не съм правила по останалите предмети, не защото ги смятам за маловажни, напротив. Просто след първи клас знанията стават толкова много, че няма да се поберат в бурканче, а ще ми е нужен куфар:)

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

монтесори таблица за умножение в рамка
Умни думи карти
най-важното за първи клас