Котаракът в чизми 2

Отдавна си мисля, че всички добри сценаристи са отишли в анимираното кино. „Котаракът в чизми 2“ го потвърждава – това е първокласен уестърн, обаче с приказни герои, които преследват сбъдването на най-съкровеното си желание. Не е само за деца, семеен филм е. Гледате заедно и на всеки от семейството му е весело.

Логично, историята се върти около Котарака в чизми и неговата любима. За радост на децата е добавено едно сладуресто кученце, а за радост и на големите, и на малките, в играта влизат и трите мечки, заедно със Златокоска. Последните четирима са особено колоритни и единодушно са ни любимците от този филм, не само заради диалекта, на който говорят, а и заради отношенията помежду им.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ:

Както вече казах, „Котаракът в чизми 2“ ще зарадва децата, най-вече защото е красива анимация с приказни герои – но го препоръчвам за онези над 5-6 годинки все-пак. Тийнейджърите и възрастните ще получат своите крилати фрази, на които да се посмеят и които после да обяснят на децата.

Чудесно е, че точно преди Коледа „Котаракът в чизми 2“ ни даде възможност да си поговорим с дъщеря ми и за:

  • желанията и защо човек би се отказал от желанието си
  • черногледството и розовите очила
  • семействата и децата в тях
  • пенсионирането
  • смъртта
Котаракът в чизми 2

Това последното, за Смъртта, е по повод преследвача на Котарака в чизми, който може леко да поуплаши по-чувствителните деца. Дъщеря ми беше притеснена, затова побързах да обясня, че това е Смъртта на котките, не човешката Смърт. Вкъщи говорим за смъртта и свети Рангел, който взима душите на мъртвите, също и за персонажи на Тери Пратчет. При нас притеснението отмина с кратък разговор, но сме помолени да не подсвиркваме като Смърт на котките, особено вечер.

Най-общо казано: „Котаракът в чизми 2“ е чудесен. Направен е повече като за големи, отколкото за деца. Хубав семеен филм.

Евел Инара

Изображенията за предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

хубави детски филми