дорисувай котката

Попаднах на тази занимавка за дорисуване на картинка във Фейсбук. Много ми хареса, защото предлага бърз урок не само по творчество и рисуване. Дава и представа как едно и също нещо ще бъде направено по безброй различни начини.

Наглед картинката за довършване предполага една версия за работа – две чертички, които да дорисуват тялото на котето, плюс опашка. Обаче, когато погледнете хитрите идеи, които да се родили в главите на хората, разбирате, че творчество има навсякъде.

дорисувай котката

КАК ДА ПРЕДЛОЖИТЕ ЗАНИМАНИЕТО:

Аз първо дадох на дъщеря ми едно листче с коте за дорисуване. След това ѝ показах идеите на различните хора и отново ѝ дадох листче, за втори опит.Всички принтирани листчета бяха запълнени:)

Направихме тази занимавка и с колегите ми в работата – понеже с котешките рисунки украсих стената до бюрото ми. Ние сме творчески отдел, така че техните рисунки ме зарадваха много. Още повече ме зарадва едно момченце, което се беше вдъхновило от идеите на големите и после цял следобед дорисува котета в стил аниме. Каза, че не му е хрумвало какво да рисува, но забелязал една картинка, която му напомнила на любим аниме герой, затова се постарал да го превъплъти.

ЗА КАКВА ВЪЗРАСТ Е ПОДХОДЯЩА:

Правила съм заниманието с деца в начални класове, с възрастни, както и съм закачала листове във входа, където е достъпна за малки и големи – на всички беше забавна, а според мен и полезна.

дорисувай котката

Качвам листовете с нарисуваните вече котки, както и един лист с празни бланки. Ако няма да правите игра с рисуване за повече деца, може да разпечатате само последния лист, а останалите да покажете от компютъра.

Надявам се тази творческа игра с рисуване да ви хареса, както впечатли мен!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

рисуване за малки деца
рисуване със сламка
игри с боя за яйца
По-голямо по-малко
късметчета знания първи клас