осем загадки с оцветяване

Открих сред папките си тези осем работни листчета със загадки, които съм правила преди време за дъщеря ми. Явно съм смятала да направя повече, преди да ги кача на сайта, обаче съм си останала само със смятането:)

Загадките са подходящи за деца в предучилищна възраст, първи и евентуално втори клас. Включват логическо мислене, оцветяване, четене с разбиране и писане. За по-малките може вие да четете условията. За по-големите това е още едно упражнение на четенето с разбиране.

Според мен листовете са добър увод към текстовите задачи по математика.

Децата малко се плашат от текстовите задачи, защото трябва да се внимава, да се чете всяко изречение и да се вземе предвид всяка информация. Трудно им е да разберат как се решават подобни задачи.

Доста се занимавах през последните три години с текстовите задачи в началното училище и скоро ще събера на едно място работните листове, които съм измисляла за дъщеря ми. Ако търсите как да въведете детето си в текстовите задачи – на първо време ползвайте тези осем листчета.

осем загадки с оцветяване

Тук няма изчисления, което е добре дошло за първокласниците, че и за по-големите от тях. Има оцветяване и рисунки, които да помогнат на детето да си представи условието на всяка задача. Оцветяването цели да го отпусне и да разграничи решаването на загадката със задачите в училище. Исках повече да прилича на игра. Детето трябва просто да оцветява или да свързва с линийки картинките, за да стигне до отговора. Игрите са лесни, с изключване на възможностите и са нагледни.

Надявам се тези осем работни листчета да се полезни и на вашите хлапета!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

Как да научим детето да чете
късметчета знания първи клас
малки книжки за илюстриране четене с разбиране