карти единици, десетици, стотици

Тези карти са най-полезни за децата от първи до трети клас, когато се учи какво са единиците, десетиците и стотиците. Те добре онагледяват числата и помагат на децата по-лесно да ги възприемат.

Както знаете, знанията до четвърти клас са основополагащи. На тях се опира онова, което ще се учи в следващите класове. Затова е важно децата да нямат пропуски, да разбират основните правила в математиката. Винаги се учи по-лесно с карти и материали, които могат да се разместват и докосват. Не просто учебник лист и химикалка.

Видях картите преди време сред Монтесори материалите по математика и ги направих за разпечатване. За единиците ползвах зелено, за десетиците – синьо, за стотиците – червено. Точно както изглеждат тези карти в обучението по Монтесори.

КАК ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ:

Първо представете единиците, те са 9 на брой. Щом детето ги усвои като броене, събиране и изваждане, покажете и десетиците. Покажете как в двуцифреното число се съдържат десетици и единици. С помощта на картите лесно ще ги разграничите и известно време бихте могли да упражнявате само броене на десетиците и единиците в различни числа.

карти единици, десетици, стотици

Картите са полезни, когато учите изписване, събиране и изваждане, умножение и деление с двуцифрени числа. Полезни са и за часовете по чужд език, когато се учат названията на числата. С тях често съм показвала откъде и защо трябва да бъде взето едно наум, например.

Когато детето е усвоило събиране, изваждане, умножение и деление с едно или две двуцифрени числа, покажете трицифрените. Дори в четвърти клас, когато вече се стига до клас хилядни, тези карти ще ви бъдат полезни. Поне на нас вкъщи са ни от помощ.

карти единици, десетици, стотици

Можете да разпечатате трите листа на плътна хартия А4 (картон) и после да ги изрежете. Предоставям ги за свободно сваляне и лично ползване. Моля, не качвайте свалените файлове в групи.

Ако не ви се занимава да ги разпечатвате и изрязвате сами, бихте могли да ги поръчате готови.

Цената на комплект карти в кутийка (по два броя от вид), 54 броя общо, е 15 лева.

Надявам се нашето помагало, ползвано вече три години вкъщи, да бъде полезно и на вас!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

как да учим умножение
Как да научим детето да чете
монтесори мъниста
ЯЙЧИЦА НА ДИВИ ПТИЦИ ОТ ГЛИНА