дрехи на дядо коледа

Дрехите на дядо Коледа:) Какво може да създаде по-коледно настроение от простор с мънички дрехи на елф? Толкова отдавна примигвах към картинки с подобни, направени от филц дрешки и си обещавах, че и вкъщи ще си направим такива.

Веселите дрешки могат да бъдат в зелени, сини или червени цветове – това зависи от вашия избор. Могат да бъдат сложни, ушити като за кукли, но може да се направи по-простичък вариант, като нашия от миналата година, за който ще ви разкажа сега.

Има два начина да ползвате шаблона за дрешки на дядо Коледа, който може да бъде изтеглен тук:

По-лесният начин е просто детето да оцвети изрязаните шаблони с флумастер и после да ги окачите на въженце. За да са по-тежки и лесно да се закачат, залепете ги върху картон или плътен лист. Иначе тежестта на щипките ще ги обръща нагоре.

Дори само да оцветявате, пак има доста занимавка, особено в изрязването на дребни частички. Помогнете, ако детето ви не се чувства уверено в изрязването.

По-трудният начин е да изрежете шаблоните и да направите дрехите от филц. За целта са нужни:

  • шаблон
  • ножичка
  • листове филц в червено, бяло, черно, зелено (може и фоам, вместо филц)
  • пистолет с горещ силикон
  • мънички щипки
  • тънко въженце
дрехи на дядо коледа

Очертаването на такива дребни шаблони върху филц става по-лесно с тънкописец (флумастер с тънък връх). Ако е перманентен, е добре да бъдете прецизни в очертаването, защото после ще се вижда. Бихте могли да очертавате откъм обратната страна.

За да не се размества миниатюрният шаблон, закрепете го с малко стик лепило за хартия или с леко боцнати в него карфички (само ако детето е поне първи клас). Изрежете частите с мъничка ножичка. Загрейте пистолета с горещ силикон и залепете маншетите, копчетата и коланите към основните части.

И вашите дрехи на дядо Коледа са готови!

Нужни са наистина леки щипки, за да не увисват надолу. Може да си помогнете, като опънете въженцето на стена – така щипките ще опират на стената.

дрехи на дядо коледа

Бихте могли да прерисувате отделните части в по-голям размер, ако за вас са твърде малки. Според мен, сложени в кутийка, тези мънички елфически дрешки са и чудесно подаръче или артикул за училищен базар. Защо не:) Весела подготовка за празниците от мен:

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

ВСИЧКО ЗА КОЛЕДА НА ЕДНО МЯСТО
Как да научим детето да чете