„Кунг-фу панда 4“ е едно приятно продължение на историята за дебелата, добродушна панда, която е и воин-дракон. Четвъртият филм е също толкова красив, действен и забавен, както и предишните три. Историята в него ни предлага не просто приключение, а и важна промяна. Някой друг ще получи титлата „воин-дракон“, появява се нов главен герой – малка, сребърна лисичка.

ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА:

Макар да не желае, пандата ще трябва да избере нов „воин-дракон“ и да заеме друга служба в Долината на мира. Това ще я заведе далеч от долината, на не така мирни и безопасни места.

ЗА КАКВА ВЪЗРАСТ Е ПОДХОДЯЩ:

Понеже в този филм няма страшни сцени, нито хумор, който само възрастните разбират, бих го препоръчала и за деца в предучилищна група, но и за техните родители. Приятен, семеен филм, в който има само едно петънце – някак майката на пандата е изчезнала от историята, останали са двамата му бащи, които неколкократно го наричат „нашия син“. Уж се споменава, че бащите не са двойка, но…

КАКВО ДА ОБСЪДИТЕ СЛЕД ФИЛМА:

  • С дъщеря ми първо поговорихме именно за двамата бащи. Почудихме се къде е изчезнала майката и си припомнихме, че за да отгледа човек дете, не е задължително да му е биологична майка или баща. В „Кунг-фу панда 4“ има две такива истории, за отгледани от друг деца. Но е важно да наричаме нещата с истинските имена. Обсъдихме факта, че за да се роди дете, са необходими една жена, която става негова майка и един мъж, който става негов баща. За добро или зло, начинът, по който ще се стече живота на детето и кой ще му даде закрила и обич, не може да заличи ролята на първите двама.
  • Обсъдихме също чувствата, начините за постигане на спокойствие.
  • Обсъдихме лъжите и преструвките, понякога идващи от хора, на които вярваме. За това колко подвеждащ може да бъде външния вид.
  • Поговорихме за промените – как човек се учи цял живот и прави грешки.

Съдейки по промените в историята, „Кунг-фу панда 4“ може би ще е последното заглавие за приключенията на сладката панда-боец. Но новият „воин-дракон“ е обещаващ и като външен вид, и като поведение. Приятно гледане!

Евел Инара

Изображенията за предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

ОЩЕ КИНО ЗА ДЕЦА

Умни думи карти
игри по приказки