Нямахме търпение да гледаме „Измислени приятели“ и филмът оправда всичките ни очаквания. Той е красиво заснет и красиво разказан, приказно съчетава игрално кино и анимация. Главната героиня е на ръба на тийнейджърството, затова и се люшка между детството и юношеството. Поставена в труден за семейството ѝ момент и без да съзнава как, тя намира подкрепата на своя вълшебен, вътрешен свят.

ЗА КАКВА ВЪЗРАСТ Е ПОДХОДЯЩ:

Макар да не е изцяло анимационен, „Измислени приятели“ продължава триумфалния път на анимациите – сценарият и постановката му са чудесни. Бих казала, че е подходящ за всички деца над 8-10 години, както и за цялото семейство. Няма нито една страшна сцена, въпреки невидимите приятели и въпреки проблемите на семейството, за което се разказва.

Но се пригответе да плачете, при това най-вече от носталгия. Дъщеря ми изкара последните двайсетина минути в сълзи, а съм сигурна, че подсмърчаше цялата зала:)

КАКВО ДА ОБСЪДИТЕ СЛЕД ФИЛМА:

Първото, което може би ще разберете още по време на прожекцията, е как се усеща детето ви: дете ли е още в ума си или вече пораства. В началото на филма момиченцето тръгва с непознат човек и прави още няколко твърде доверчиви постъпки. „Като на кино“ бихте си помислили. Дъщеря ми обаче се възмущаваше – ние доста говорим вкъщи за тези неща, за безопасното общуване с непознати. Така че, ето ви филм-тест за отговорност и общуване.

  • Ние говорихме за това, колко важно е да обсъждаш с роднините си нещата, които те тревожат.
  • Как разговорите, прегръдките, рисуването, пеенето, дори танците помагат да се отпуснем.
  • Защо измислените приятели стават невидими, когато човек порасне.
  • Защо е важно човек да помни границата между игра и наистина.

Участието на Райън Рейнолдс е още едно изпълнено обещание за добро кино. Зарадвахме се и на ролята на Фиона Шоу, която децата разпознават от филмите за Хари Потър. В заключение: „Измислени приятели“ е чудесен. През първите минути започва някак плахо, а към финала вече се е настанил в сърцето ви. Приятно гледане!

Евел Инара

Изображенията за предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

ОЩЕ КИНО ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ

Умни думи карти
карти Будители