Отвътре навън 2

„ОТВЪТРЕ НАВЪН 2“ идва точно навреме за моето семейство. Дъщеря ми е на 11 години и повечето от приятелките ѝ претендират, че вече са големи. Тя не бърза чак толкова, но пък чакаше този филм с нетърпение. Радвам се, че той се оказа точно толкова добър и полезен, колкото първия.

ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА:

Ако сте гледали първия филм „Отвътре навън“, който излезе през 2015-та, тогава сте наясно, че става въпрос за чувства и за порастване. Тогава главната героиня Райли беше малко момиченце. В продължението тя тъкмо влиза в пубертета и заедно с това в историята ѝ се появяват нови усещания.

ЗА КАКВА ВЪЗРАСТ Е ПОДХОДЯЩ:

Бих го препоръчала за децата в училищна възраст и за родители – определено темата ги вълнува. По-малки деца може и да не разберат какво точно става, но онези, които наближават 10 години, ще бъдат съвсем наясно.

ТЕМИ ЗА РАЗГОВОР:

„ОТВЪТРЕ НАВЪН 2“ определено дава доста възможности за разговор. Когато сте го гледали заедно с порастващото ви дете, филмът определено ще улесни обясненията за начина, по който то се чувства. Аз попитах:

  • Дали Тревожност вече се е появила на сцената?
  • Дали Срам голям е пристигнал в командването?
  • Дали при дъщеря ми няма герои, които не присъстват във филма?
  • Дали човек може да се държи възпитано с близките си, макар да е в пубертета и да изпитва силни чувства?
  • Какво означава и защо човек би се преструвал?

Няма да ви давам много насоки този път, защото няма нужда. Филмът е забавен, красив е, също и полезен – за бъдещите или настоящи тийнейджъри, за техните майки, за цялото им семейство. Няма любовни истории в него, само купчината чувства, които задръстват главицата на всяко дете в пубертета. По кината е от 14 юни 2024. Насладете му се!

Евел Инара

Изображенията за предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

КИНО ЗА ДЕЦА: ВСИЧКИ ФИЛМИ

Умни думи карти
Карти Как да изразя обичта си
миди с кристали